ADAPT
+31 168 - 405 147    /    06 - 215 208 94 (Marco) 06-504 352 97 (Ingrid)    /    marco@trainenbijadapt.nl

Partners

VECHTSPORT
In 2003 is Adapt via Bushido uitgenodigd om twee lezingen (Sport & Voeding en Kracht- & conditietraining voor karateka's) te verzorgen tijdens het zomerkamp wat werd gehouden in Herentals (België). Meerdere karateka's - zowel van Bushido als van andere dojo's - hebben zich na deze lezing als lid bij ons aangemeld en trainen nog steeds bij Adapt. Hun doelstellingen variëren: het behalen van examens voor een hogere band, het goed doorstaan van een zomerkamp of het deelnemen aan grote internationale tournooien.
www.karateschool-bushido.nl (Breda/Zevenbergen)
www.karateclubnoritsu.nl (Baarle-Nassau)
www.nintaidojo.nl (Schiedam)

Eenmaal in de karatewereld terechtgekomen kreeg Adapt het verzoek om een karateka te helpen met zijn voeding in relatie tot zijn gewichtsklasse. In korte tijd nam hij deel aan een internationaal tournooi in Japan, gevolgd door een toernooi in Antwerpen. Voor beide tournooien was een verschillend lichaamsgewicht gewenst. Gezien de goede resultaten is Adapt uitgenodigd om ook hier de lezing (Sport & Voeding) te verzorgen op uitnodiging van Wim Scharrenberg van Kickboxing Zutphen tijdens een selectietraining in Rotterdam Zuid (2004).
www.kbzutphen.nl (Zutphen)

Een aantal jaren later - in 2013 - hebben 4 karateka's en tevens Adaptsporters de handen ineengeslagen. Een lang gekoesterde wens ging in vervulling met de start van Shinbokukai Dojo. Deze dojo wordt gerund door Kyki Janssen, Peter Vermaire, Dimitri Verkennis en Willem van Ginneken. In deze dojo waar wordt lesgegeven in Kyokushin Karate, staat goed en hard trainen hoog in het vaandel.
www.facebook.com/shinbokukai.dojo (Breda)



POLITIE

In 2010 is Adapt uitgenodigd door de Politieacademie in Ossendrecht. Dat heeft er in geresulteerd dat Marco als gastdocent is ingehuurd voor een opleiding fysieke vaardigheidstraining voor speciale eenheden. Het gastdocentschap is tot nu toe in twee opeenvolgende jaren op eigen locatie uitgevoerd. En ook dat heeft er in geresulteerd dat Adapt wederom voor een verkorte opleiding is uitgenodigd, dit keer door de speciale eenheden zelf.
www.politie-rotterdam-rijnmond.nl (Rotterdam)
www.politieacademie.nl (Ossendrecht)


INFOMOTION/VAKBLAD SPORTGERICHT
Gerard van der Poel was Marco's docent t.b.v. zijn Fit!vak opleidingen. Gerard is bewegingswetenschapper en werkt sinds 1993 vanuit zijn eigen bedrijf Infomotion als docent, auteur en adviseur. Hij schrijft voor diverse vaktijdschriften en is medeauteur van 6 (trainings/fysiologie)boeken. Gerard is bovendien een autoriteit op het onderwerp stretching. Daarnaast is hij hoofdredacteur van het vaktijdschrift Sportgericht en docent inspannings fysiologie en Trainingsleer bij een groot aantal cursussen & opleidingen.
Wat Gerard zo bijzonder maakt is dat hij naast inspanningsfysioloog ook trainer is: een combinatie die je zelden tegenkomt! Momenteel richt Gerard zich veel op het Trainen met Ouderen, waarmee verbluffende resultaten worden behaald!
Marco en Gerard zijn na de opleiding met elkaar in contact gebleven wat heeft uitgemond in een vriendschap. Daarnaast heeft Gerard Marco meerdere keren gevraagd zijn lessen over te nemen voor Infomotion (Amsterdam) als hij zelf verhinderd was. Dat heeft hij met veel plezier & trots gedaan. Immers als een docent/trainer met deze staat van dienst jou vraagt een les over te nemen dan is de afstand Noordhoek-Amsterdam geen probleem!!
www.sport-gericht.nl (Amsterdam)


AAD VAN LOON SPORT - FITVAK A opleiding
In 2008 besloot Gerard van der Poel te stoppen met zijn docentschap voor de Fit!vak A opleiding bij Aad van Loon Sport te Barendrecht. Gerard heeft Aad van Loon Sport in contact gebracht met Adapt. Sindsdien verleent Marco zijn diensten als docent voor de vakken: inspanningsfysiologie, functionele anatomie, trainingsleer, biomechanica, trainen met vrije gewichten en coördinatie, warming-up, cooling-down, trainen met apparatuur, blessure preventie, testen, les-/leidinggeven, voeding en praktijk fitnesstraining.

http://fitnesstrainer-a-opleiding.simpsite.nl/Docenten
www.aadvanloonsport.nl (Barendrecht)


MGYM EQUIPMENT
Marco en Martin Monsieur van MGYM Equipment zijn met elkaar in contact gekomen naar aanleiding van een bestelling die Marco bij hem deed. MGYM Equipment richt zich namelijk op de productie en handel in fitness artikelen en dan met name bedoeld voor Crossfit, Bootcamp, Strength & Conditioning en de thuis fitness markt. Tijdens het leveren raakten ze met elkaar aan de praat, waarna Martin in 2013 de Workshop Kettlebell heeft gevolgd bij Adapt vanuit de gedrevenheid te willen weten waarover hij praat als hij Kettlebells verkoopt. Een prima instelling natuurlijk! Het contact bleef wat uiteindelijk heeft geresulteerd in een samenwerking. Sinds 2014 hebben MGYM Equipment en Adapt de handen ineengeslagen en bieden zij aan bedrijven een Kettlebell Clinic aan. Meer informatie hierover is te vinden op onze website onder 'workshops'.
www.mgym.nl ('s Hertogenbosch)



DESIGN BY JOBA - Website
Het internet afstruinend naar een goede webdesigner en alleskunner kwamen we Design by JOBA tegen. Zijn website sprak ons aan en nadat we een aantal andere websites van hem hadden bekeken namen we contact met hem op. Hij zat alleen wel een eind uit de buurt: Emmeloord. Dat hield ons niet tegen, dus we maakten er een leuk weekend van en bezochten hem. Een jonge jongen met genoeg lef om naast zijn (relevante) studie voor zichzelf te beginnen. Het gesprek met hem gaf ons vertrouwen en de doorslag: Joran mocht onze site maken. Communicatie verliep prima per mail en telefoon, dus de afstand was geen belemmering. Zijn creativiteit samen met onze eigen inbreng hebben deze website opgeleverd, die we bovendien ook nog eens heel eenvoudig zelf kunnen beheren. Wij zijn er blij mee en trots op en verwijzen geïnteresseerden dan ook graag naar hem door.

www.designbyjoba.nl (Em
meloord)

MACHIELSE POEDERCOATING
Veel van de trainingsattributen worden door marco zelf ontworpen en gemaakt. Dit is gegroeid vanuit de wens om bestaande attributen en trainingsmiddelen aangepast te willen hebben naar eigen ideeën. Maar ... dan is het niet te koop. Frustratie dus. Marco besloot te gaan leren lassen en volgde een cursus/opleiding. Het resultaat na enkele jaren is dat Adapt nu beschikt over een aanzienlijke hoeveelheid materialen die onconventioneel en uniek zijn én uitblinken in functionaliteit!
En om ze ook nog een mooi uiterlijk te geven en te beschermen tegen invloeden van buitenaf, maken wij al jaren tot grote tevredenheid gebruik van de diensten van Machielse Poedercoating! Zo'n beetje alles wat de (mat)zwarte en/of inmiddels typische Adaptkleur oranje heeft, hebben zij voor ons verzorgd!
www.machielsepoedercoating.nl (Noordhoek)