ADAPT
+31 168 - 405 147    /    06 - 215 208 94 (Marco) 06-504 352 97 (Ingrid)    /    marco@trainenbijadapt.nl

Hersteltrainingen

Bij het verrichten van fysieke arbeid (training) voor een sport of andere activiteit is er vaak een machtsstrijd gaande tussen belasting aan de ene kant (kracht, snelheid, repeterende bewegingen of combinaties hiervan) en belastbaarheid aan de andere kant (de sterkte van het menselijk bewegingsapparaat).
Wanneer de belasting het gaat winnen van de belastbaarheid, kan het gevolg zijn dat er schade ontstaat aan het lichaam van de sporter waardoor deze geblesseerd raakt. Natuurlijk zijn er talloze andere blessures te bedenken die niet ten gevolge van sport zijn ontstaan (ongeluk, wedstrijdblessure, overbelasting) of wellicht zelfs vanwege het uitblijven van sporten ... In de regel doet men dan een beroep op de (para)medische wereld om deze schade weer te repareren.

Een aantal weefsels in het lichaam laten zich echter niet zo gemakkelijk repareren. Deze weefsels hebben een lange revalidatieweg te gaan om weer zo sterk en/of goed te worden als vóór het oplopen van de blessure. Vaak kan de revalidatiewereld in verband met de zorgkosten of andere omstandigheden niet voldoen aan zo'n lang hersteltraject. Daarom wordt de behandeling gestaakt zodra de klant weer belastbaar is voor het algemeen dagelijkse leven (ADL). Voor de meeste mensen is dat ook voldoende, maar niet voor de sporter die méér vraagt van zijn/haar lichaam dan deze ADL-belastbaarheid. Immers het conditieniveau van vóór het oplopen van de blessure is nog niet bereikt.

Een hersteltrainer kan - wanneer de medisch specialist daar toestemming voor geeft - het revalidatietraject voortzetten en de sporter op verantwoorde wijze terugbrengen naar zijn/haar oorspronkelijke (betere) belastbaarheid.

Adapt kan deze hersteltrainingen verzorgen nadat een analyse is gemaakt van de sporter, het letsel én de eisen waaraan de sporter uiteindelijk moet voldoen. Ook is het mogelijk om bij Adapt onder directe of indirecte aanwezigheid van een paramedisch specialist het revalidatieproces te starten of voort te zetten.