ADAPT
+31 168 - 405 147    /    06 - 215 208 94 (Marco) 06-504 352 97 (Ingrid)    /    marco@trainenbijadapt.nl

Crossfit

Het in Nederland inmiddels populaire Amerikaanse fitnessprogramma Crossfit omvat sprintactiviteiten én bewegingen/activiteiten uit het gewichtheffen en het turnen. Het doel is het ontwikkelen van een fitheid waarbij men in staat is om - ongeacht de taak - zoveel mogelijk arbeid te leveren in een zo kort mogelijke tijd (work capacity).

De trainingen van Crossfit zijn qua intensiteit 'de hel op aarde' en daarom kort van duur. Omdat ook hier gestreefd wordt naar een allround fitheid is routine niet gewenst en daarom is elke training anders maar wel altijd gebaseerd op een aantal terugkerende functionele bewegingen.

Adapt heeft het certificaat Crossfit level I maar is géén aanbieder van Crossfit. Een bewuste keuze, omdat Adapt zich niet wil beperken tot de oefenstof en de vastgestelde trainingsprogramma's van Crossfit. Adapt laat zich echter wel graag inspireren. Daarom combineren wij onze éigen visie graag met die van andere trainingsprogramma's uit de wereld, waaronder Crossfit. Zie meer daarover bij 'Links'. 

Bij Crossfit wordt veel gebruikt gemaakt van de halter. Zou je hier zelf graag mee aan de gang willen, dan is onze workshop Olympisch Gewichtheffen (Haltervaardigheden) wellicht wat voor je of kun je aansluiten bij onze Olympisch Gewechtheftrainingen.


Downloads:
 Artikel Crossfitt NRC 2011