ADAPT
+31 168 - 405 147    /    06 - 215 208 94 (Marco) 06-504 352 97 (Ingrid)    /    marco@trainenbijadapt.nl

Crossfit

Adapt heeft het certificaat Crossfit level I 
maar is géén aanbieder van Crossfit. Een bewuste keuze, omdat Adapt zich niet wil beperken tot de oefenstof en de vastgestelde trainingsprogramma's van Crossfit. Adapt laat zich echter wel graag inspireren. Daarom combineren wij onze eigen 
visie graag met die van andere trainingsprogramma's uit de wereld. 

Het in Nederland inmiddels populaire Amerikaanse fitnessprogramma omvat sprintactiviteiten én bewegingen/activiteiten uit het gewichtheffen en het turnen. Het doel is het ontwikkelen van een fitheid waarbij men in staat is om - ongeacht de taak - zoveel mogelijk arbeid te leveren in een zo kort mogelijke tijd (work capacity). De trainingen zijn qua intensiteit 'de hel op aarde' en daarom kort van duur. Omdat ook hier gestreefd wordt naar een allround fitheid is routine niet gewenst en is elke training anders. Maar wel altijd gebaseerd op een aantal terugkerende functionele bewegingen, waaronder het werken met de halter.

Adapt is Trainer Olympisch Gewichtheffen
en heeft zodoende vele workshops Haltervaardigheden verzorgd. Het zal je verbazen hoeveel techniek er alleen al bij komt kijken om de halter op een verantwoorde manier van de grond te tillen. Het lijkt zo simpel, maar dat is het niet als je er alles uit wilt halen én heel wilt blijven. De WAC methode - Weightlifting Aerobic Circuit - is een beproefde methode om de verschillende technieken aan te leren. Daarnaast maakt Adapt regelmatig de transfer naar Odd Objects waar we in ruime mate over beschikken!