ADAPT
+31 168 - 405 147    /    06 - 215 208 94 (Marco) 06-504 352 97 (Ingrid)    /    marco@trainenbijadapt.nl

Succesvolle workshop kettlebell!

Geplaatst op: 2014-11-16 (21:16) door: Adapt

Op 8 en 15 november hebben we weer een workshop Kettlebellvaardigheden gegeven. We hadden een leuke groep bij elkaar. Eén van de deelnemers gaat een mooie Crossfit vestiging openen in Rotterdam ondersteund door twee andere deelnemers, vrienden van hem. De workshop heeft hen geholpen om de technieken zodanig onder de knie te krijgen dat zij de oefenstof ook weer op een veilige manier aan hun klanten kunnen aanbieden. Een andere deelnemer had de workshop cadeau gekregen voor zijn verjaardag van zijn zus, die in 2013 de workshop had gevolgd. De rest van de groep bestond uit Adaptsporters. De meesten van hen trainen iedere donderdagavond bij ons voor het Olympisch gewichtheffen.

Wat ook leuk was is dat er Adaptsporters bij waren die nog relatief kort bij Adapt trainen op de dinsdagavond. De trainingen op de dinsdagavond zijn bij uitstek geschikt voor de minder gevorderde sporters omdat er relatief veel aandacht wordt geschonken aan techniek, waarna er alsnog lekker hard wordt getraind.

Wat voor ons altijd erg leuk is om te zien, is de progressie die in slechts 2 dagdelen wordt gemaakt door alle deelnemers. Problemen zoals omklappende kettlebells op polsen bij snatches behoren met nog wat extra trainen tot de verleden tijd voor onze deelnemers! Door de vele sidesteps die zijn genomen hebben zij ook meer kennis gekregen over onder andere een goede houding, spanning maken/bracen en een stukje biomechanica. Met een gerust hart hebben wij de deelnemers hun deelnamecertificaat overhandigd. Een aantal van hen gaan we al snel weer terug zien voor de workshop Haltervaardigheden (6, 13 en 20 december)!