ADAPT
+31 168 - 405 147    /    06 - 215 208 94 (Marco) 06-504 352 97 (Ingrid)    /    marco@trainenbijadapt.nl

Start Shinbokukai.dojo

Geplaatst op: 2013-08-17 (07:34) door: Adapt

Dinsdag 13 augustus '13 was het dan zover. Adaptsporters en karateka's Dimitri, Peter, Kyki en Willem zijn gestart met hun eigen dojo in Breda: Shinbokukai!

Natuurlijk wilden wij van Adapt bij de eerste les aanwezig zijn. En dat dachten er meer, want de opkomst was groot! Kennelijk heeft Shinbokukai nu al een grote gunfactor. En terecht!

Tot onze verrassing zagen wij in de training elementen van Adapt terug. Uit eigen ervaring van trainen bij 4 verschillende dojo's weten we dat de warming-up er overal vrijwel hetzelfde uitziet. Zo niet de warming-up bij Shinbokukai, dat was even aanpoten voor de deelnemers: 2 rijen tegenover elkaar die elkaar telkens opnieuw in het midden ontmoetten, waarbij burpees, 'stofzuigers', get ups met iemand op de rug, enz. werden gemaakt. Oefenstof die we bij Adapt regelmatig aanbieden maar die in de karatewereld nauwelijks wordt toegepast.

Ook zagen we het gedifferentieerd leren terug in deze training. Er werd gewerkt in circuitvorm met voetverplaatsingen, waarna een balletje met kracht werd uitgestoten tegen de muur gevolgd door een serie stoten op het stootkussen! Geweldig dat Shinbokukai lef heeft getoond door een training aan te bieden met de nieuwste trainingsinzichten!! Dit is compleet afwijkend van wat er normaliter aan bod komt in een karatetraining, dus spannend hoe deelnemers er op reageren. Maar met de uitstekende uitleg die achteraf werd gegeven hebben ze zichzelf als innovatieve, creatieve en professionele dojo goed op de kaart gezet!

Shinbokukai heeft aangegeven graag de samenwerking met Adapt aan te gaan ter inspiratie voor hun trainingen, waar wij natuurlijk trots op zijn en graag aan meewerken!

Wij wensen Shinbokukai.dojo dan ook een mooie toekomst toe!

Naast de foto's die in het fotoalbum staan zal er nog een video worden geplaatst op youtube. De link zal later worden toegevoegd aan dit bericht.