ADAPT
+31 168 - 405 147    /    06 - 215 208 94 (Marco) 06-504 352 97 (Ingrid)    /    marco@trainenbijadapt.nl

Kelvin Kampioen!

Geplaatst op: 2013-06-15 (00:39) door: Adapt

Het volgende verslag van Kelvin's wedstrijd hebben we overgenomen van de website van Karateclub Noritsu.

Kelvin zet z'n eerste EK op z’n naam De 21-jarige Kelvin uit Willemstad vecht nog maar enkele maanden mee bij A-toernooien voor de volwassenen, maar hij kan nu al zijn eerste Europese titel op zijn naam zetten! De eerste tegenstander van Kelvin was de Rus Ivan Kungurov. Een Russische opponent in de eerste ronde is nooit fijn, maar Kelvin ging hiermee uitermate goed overweg. Kelvin hield goed overzicht en wist te scoren met effectieve lowkicks, knietjes en stoten. De Rus raakte hierdoor enigszins geïrriteerd, maar kon het tij niet doen keren. Na 2 rondes werd Kelvin unaniem als winnaar verkozen.
De Kazach Iliya Polyanitsa was de volgende tegenstander van Kelvin. Ook deze Oostblokker kon niet goed overweg met al het Bushido-geweld: na 2 minuten (en een waza-ari vanwege effectieve lowkicks) werd Kelvin als winnaar verkozen.
In de halve finale trof Kelvin de Spanjaard Manuel Zafra. Deze Spanjaard liep hard van stapel, maar liep al snel op de knieën van de lange Nederlander. Hier wist hij geen raad mee, na 2 minuten werd Kelvin weer tot winnaar verkozen.
Niemand minder dan Ruslan Sulyegov uit Kazachstan was Kelvin’s opponent in de finale. Deze lange Kazach had in de voorrondes een verpletterende indruk achter gelaten en stond klaar om de beker en titel van Europees kampioen mee naar huis te nemen. Deze ambitie werd echter abrupt verstoord door de Nederlandse karateka die hij tegenover zich had staan! In de tweede ronde moest de Kazach een knie op het hoofd en een voorwaartse trap op het bovenbeen incasseren: iets wat Kelvin een waza-ari opleverde. En dat niet alleen, na het einde van de partij mocht Kelvin zich een jaar lang Europees kampioen bij de All Japan Kyokushin Union noemen! Een hele prestatie, en gezien de leeftijd en ambities van Kelvin zullen er zeker nog meer titels volgen.